Παγκόσμιος Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός 2014

  

Παγκόσμιος Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός 2014

Με σλόγκαν «Μια νίκη για όλη τη ζωή» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, η εκδήλωση «Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός 2014», την οποία διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής» και στηρίζει διαχρονικά η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, στα πλαίσια του προγράμματος έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή και της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού Κύπρου και εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με διεθνή χαρακτήρα, καθώς αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε 250 κέντρα εγκατεστημένα σε 9 διαφορετικές χώρες. 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα “A BrEaST start in life: addressing social inequalities supporting breastfeeding through inclusion activities”, το οποίο λαμβάνει επιδότηση από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA Grants) και της Κυπριακής Δημοκρατίας

Οι εγγραφές για συμμετοχή στην εκδήλωση θα αρχίσουν στις 10:00π.μ. ενώ ο Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός θα πραγματοποιηθεί στις 11:00π.μ. Οι χώροι διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι οι ακόλουθοι​

  • Λευκωσία: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (πρώην Intercollege) (Τηλ. 99365414)
  • Λεμεσός: Crowne Plaza Limassol, Προμαχώνα Ελευθερίας 2, Άγιος Αθανάσιος (Τηλ. 99604050)
  • Λάρνακα -   Med Schools Λάρνακας, Kιλκίς 10, Λάρνακα (Τηλ. 96649737)
  • Πάφος: Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Βασιλέως Κωνσταντίνου 87 (Τηλ. 26848000)
  • Ελ. Επ. Αμμοχώστου: Δημαρχείο Παραλιμνίου, Αντώνη Παπαδοπούλου 6 (Τηλ. 99571343)

Tο θέμα των φετινών εκδηλώσεων, όπως ορίστηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό WABA (World Alliance for Breastfeeding Action), έχει ως επίκεντρο την απόλυτη στήριξη της κοινωνίας προς τις θηλάζουσες μητέρες με στόχο την επίτευξη της συνεχιζόμενης γαλουχίας που αποτελεί Δώρο Ζωής.

Η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, επιβεβαιώνει τη στήριξή της προς τον άνθρωπο, δηλώνοντας παρών από την πρώτη στιγμή της ζωής του. Μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ επέλεξε να είναι διαχρονικός χορηγός των εκδηλώσεων Ταυτόχρονου Μητρικού Θηλασμού, ενισχύοντας σημαντικά την προσπάθεια του Συνδέσμου “Δώρο Ζωής”, για ενημέρωση και στήριξη όλων των νέων μητέρων, που επιλέγουν να χαρίσουν στα παιδιά τους το ανεκτίμητο δώρο του θηλασμού.